Juniorer skal have juniorsenge

En god seng er altid en vigtig investering (foto traevarer.dk)
En god seng er altid en vigtig investering (foto traevarer.dk)

Der er mange der tror, at det er en god idé, at ens børn går fra eksempelvis en tremmeseng direkte over til en høj seng med rutsjebane eller en decideret voksenseng. En af grundene til at mange anser dette for at være en god idé, er, at børnene modnes hurtigere, hvis de lærer at sove i en rigtig seng. Det er i hvert fald en udbredt holdning. En anden holdning måske værd at udbrede, er, at børnene slet ikke modnes hurtigere ved at blive lagt over i voksensenge, at det tværtimod får den modsatte effekt. Årsagen hertil er, at børnene oplever at ligge i en seng, der ikke er proportioneret efter deres mål, hvilket lader dem tilbage med en følelse af at være meget lille.

Velproportionerede juniorsenge

Derimod er det en brand god idé, at ens juniorbørn får juniorsenge, da disse netop er produceret med tanke på junior-proportioner. Juniorerne vil i tilsvarende juniorsenge, føle sig langt mere accepterede og anerkendte, frem for utilstrækkelige og malplacerede i en voksensenge, hvad der selvfølgelig ikke er vist, at juniorerne vil føle, men en risiko man løber – spørgsmålet er om man er villig til at løbe risici med sine børns selvværd.

Juniorsenge mere sikre

Juniorsengen har sågar den fordel, at de ikke er ligeså høje som almindelige senge. Det vil sige at hvis dit barn falder ud over kanten om natten, så slår det sig mindre. Det kan også bedre komme ind og ud af sengen, hvis det har en tendens til at gå i søvne. Uanset hvad, så er det et langt sikre valg end de høje voksne senge. Dét samt det forhold, at juniorsenge har en mere positiv indflydelse på dit juniorbarns selvværd, ved at sende et signal om, at barnets proportioner ikke er ”forkerte”, er to gode grunde til ikke at forjage dit barn mod voksenlivet.

Find juniorsenge her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *