Lænestole er der til de stille øjeblikke, de rolige aftentimer

Skab to med en flot lænestol (foto ilva.dk)
Skab to med en flot lænestol (foto ilva.dk)

Lænestole er til at slappe af i og til at have det roligt i. Mennesket lever et hektisk, arbejdsomt og projektfyldt liv. Mennesket er altid ude over sig selv, altid i gang med noget og aldrig helt nærværende. Det er enten fortiden eller fremtiden, der tænkes på, altid med henblik på at kunne udrette noget og skabe noget andet ud fra noget. Ofte sidder man ret, man står oprejst, man sidder i sin bil, cykler på sin cykel, går med sine ben. Husk ryggen rank, husk at være på. Der er så meget at huske på og at tage sig af.

De stille momenter

Netop derfor er det også vigtigt, at man husker de mere stille øjeblikke. Der findes øjeblikke, som er rolige, skal være en nærværende. I lænestole skal der være plads til at tænke, som man har lyst til, tage en blunder, læse en avis. I lænestole verden over foran en milliard fjernsynsskærme er der blevet slappet af til rolige fodboldkampe, der altid ender 0-0, til uduelige auditions i talentprogrammer. Med andre ord man har fundet roen. Lænestole er som favntag, der aldrig ender. Et kærligt sted at vende hjem til, en trøst i for ryggen, for kroppen, når alt er slukket, og kun en summen fra opvaskemaskinen fylder i hjemmet i de helt sene nattetimer.

En blød landing

Lænestole kommer i mange forskellige former. Men fælles er, at de år ud og år ind er trofaste og til at stole på. De holder simpelthen bare i lang tid og er derfor også blevet berygtede for at være pålidelige i hjemmet. Lænestole knægter dagens hårdhed og giver mennesket et blødt favntag at vende hjem til. Det er næsten ligeså godt som en mors kram efter en lang rejse, næsten ligeså godt som at møde en ven efter lang tid.

 

Du kan finde et udvalg af lænestole her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *