Opbevar dine smykker sikkert

Smykke ligger på bord med sten i

Har du ofte besøg, og er du indimellem nervøs for dine smykkers opbevaringssted? I så fald findes der heldigvis gode metoder, du kan tage i brug, så du slipper for at skulle bekymre dig. Dyre smykker er nemlig noget af vores kæreste eje – og ofte er der en historie eller et minde forbundet med smykkerne. Hvis de er antikke – eller generelt bare har en høj affektionsværdi – er der flere grunde til at opbevare dem sikkert. Nedenfor kan du læse mere om, hvad du kan gøre.

Sådan passer du på dine smykker

De fleste lader deres smykker hænge på dekorative smykkestativer, der pynter på enten badeværelset eller i soveværelset. Hvis du ofte har gæster eller besøgende – og det ikke altid er mennesker, du har nær, kan det være en god idé at opbevare dine smykker et sikkert sted. Dog kan du stadig få et fint og dekorativt udtryk, der kan pynte på dit badeværelse eller i soveværelset. Du kan også gemme dine smykker væk, hvis du vil have det bedst med netop den løsning. Det gør du ved at finde en alternativ opbevaringsmetode, der stadig giver overblik over hvilke smykker, du har.
Du kan enten finde mindre æsker eller kasser, som du kan lægge de enkelte smykkedele i. Hvis du køber flere mindre kasser, kan du opdele dem ud fra de smykker, du ejer. På den måde kan du for eksempel lægge ringe i en æske, halsklæder i en anden og ringe i en tredje. Det vil stadig give dig et godt overblik, samtidig med at du kan sætte æskerne ned i skabe eller kommoder. Hvis du har smykker, der nærmere kan betegnes som en investering, bør du finde en endnu smartere og mere sikker løsning. Her kan du for eksempel overveje at låse dine smykker inde i et skab eller opbevare dem et sted, hvor du ved, der ikke kommer ubudne gæster.

Få dine smykker certificeret

Ejer du smykker med en høj værdi? Så kan du med god grund få dem certificeret og vurderet ud fra deres specifikationer. Et certifikat giver nemlig et bevis på deres værdi, så du er på den sikre side, hvis uheldet en dag skulle være ude, og du risikerer at miste et smykke, du er glad for. På længere sigt kan det nemlig blive problematisk konsekvent at forsøge at gemme dine smykker, når du rejser på ferie, eller får mange mennesker på besøg til fest eller andet. Hvis essensen er, at du gerne vil gemme dem for eventuelle tyve, bør du være ekstra opfindsom med dit gemmested.

Det er vigtigt, når du overvejer gemmested, at du tænker over din forsikrings præmis for at ville udbetale pengene, hvis du en dag skulle miste dine smykker. Tanken om at gemme dem på loftet kan for eksempel virke genialt i situationen. Dog er det de færreste forsikringer, der vil hjælpe, hvis du har gemt dem på netop loftet. Du bør derfor holde dig til husets rum og gemme dem et sted, der umiddelbart virker mest passende for dig.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *