Regnemaskine koncentrerer arbejdsindsatsen

Regnemaskine (foto: kontorting.dk)
Regnemaskine (foto: kontorting.dk)

Det er helt almindeligt, at ansatte bruger meget tid på at surfe og lave andre online overspringshandlinger i arbejdstiden. Det kan hurtigt blive dyrt for firmaet samt gå ud over firmaets generelle arbejdsmiljø, som bliver dovent. Det er ikke så meget fordi de ansatte ikke vil arbejde, som det at surfe er blevet en vane og altså noget man gør, helt uden at tænke over det. At lave overspringshandlinger på sin computer kan sammenlignes med at lade tankerne vandre, og man bemærker det knap, når man gør det.

Gør rutinerne lidt lettere

Årsagen til, at vi gør det, er, at vi bruger vores computere så meget og på så mange måder, at man efterhånden kan tale om, at vi er koblet sammen med dem. Vores hjerner og computeren er mere sammenvævet end før i tiden, og derfor overføres kognitive vaner, som før udspillede sig i det usynlige, mens man ellers sagtens kunne sidde og arbejde samtidigt, til vores brug af computer, med det resultat, at vi ikke kan arbejde samtidigt, fordi denne kognition ’handles’ frem for at være noget introspektivt, som ikke begrænser vores handlen.

Regnemaskine kan regnes med

Det er derfor en god idé at indføre andre, mere lavteknologiske redskaber i arbejdsmiljøet som eksempelvis en regnemaskine, for herved bedre at kunne koncentrere indsatsen og undgå online overspringshandlinger hos de ansatte. Når man sidder og arbejder på en regnemaskine kan man nemlig ikke andet end at arbejde. Der er ikke mulighed for overspringshandlinger på en regnemaskine, hvad der gør, at indsatsen fra den ansatte bliver langt mere effektiv end den ville være, hvis den ansatte skulle lave det samme stykke arbejde på sin computer. På denne måde kan man trække de ansatte lidt ud af deres dårlige, men naturlige vaner på computeren og øge produktiviteten på arbejdspladsen. Der er også mange ansatte som synes, at det er dejligt at sidde med et andet redskab end computeren. Måske vil vi gerne kobles fra i ny og næ?

Find en regnemaskine til hverdagen herinde

 

Se mere her:

Arkivskabe er også gode til hjemmets mange papirer

Få et flot og professionelt resultat med en skæremaskine

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *