Spisebord er familiens mødested

Spiseborde (foto: traevarer.dk)
Spiseborde (foto: traevarer.dk)

Nogle gange har man en tendens til at tænke på sine ting, som lutter ting. En lampe er bare en lampe, en stol bare en stol og et spisebord bare et spisebord. Men er lampe er også en projektor, der skinner gennem mørket og fortsat viser dig verden, når mørket slukker for den. En stol er et sted, hvor man finder ro og fordybelse eller samtale og nærhed mellem mennesker. Og et spisebord er et mødested, hvor familien på tværs af individuelle aktiviteter og dagligdag finder tid til hinanden.

Spisebord er en social ting

Hver dag tager familien ud og oplever forskellige ting og kommer så hjem igen og laver nye ting, ofte hver for sig, da man naturligvis ofte har forskellige interesser og hobbyer. Derfor er spisetid så vigtig. Her kan familien sidde omkring spisebordet og dele deres daglige oplevelser med hinanden over et godt måltid mad. Det er intet mindre end et socialt anker i en travl hverdag.

Spisebord indbyder

Et spisebord er dog ikke kun et anker for familien, men er det for andre sociale relationer også. Det kan være svært at pleje sine relationer i en travl hverdag, men mad skal man jo have, så hvorfor ikke slå måltidet sammen med nogle af vennerne? Man kan dække op og smide nogle hyggelige servietter på bordet og måske en karaffel vin, som kan gå på omgang mellem gæsterne og give samtalen brændstof, mens kartoflerne går den anden vej rundt. Ikke nok med at man får dækket sit fysiske behov for mad, man får således også dækket sit behov for social stimulans – at dele sine oplevelser og få nyt input og perspektiver på tilværelsen. Nej, et spisebord er ikke bare et spisebord.

Find et flot spisebord her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *