Spar penge på basisvarer. For eksempel affaldsposer

Til hverdag og fest, affaldsposer er en nødvendighed (foto: kontorting.dk)
Til hverdag og fest, affaldsposer er en nødvendighed (foto: kontorting.dk)

En virksomheds økonomi ligner meget en privatøkonomi. Der skal betales for vand og varme til bygningerne. Der skal måske bestilles mad og gøres rent. Der er mange ting, som man ville kunne genkende fra ens eget hjem. Dog er der en undtagelse i forhold til størrelsen på de fleste virksomheders budgetter i forhold til en families budget. Mange virksomheder har bygninger, der er en del større end en privat bolig. Dermed koster den også en del mere at opvarme. Samtidig kan de mange medarbejdere hurtigt fortære en hel del mere mad, end man almindeligvis har derhjemme i køleskabet. I forhold til ens eget private forbrug af husholdningsting, rengøringsmidler og basisvarer, kan virksomhedens forbrug hurtigt virke enormt.

 

Affaldsposer kan vise sig at være en stor post i budgettet

Når man køber ind til en virksomhed i en ret så stor skala, så er der tit penge at spare, hvis man nu begynder at kigge sig godt om efter den billigste løsning. Også selvom der er tale om varer med en forholdsvis lav indkøbspris. Dette kunne for eksempel være toiletpapir, post-it blokke, kuglepenne eller affaldsposer til skraldespandene. Hvis man nu regner med at alle medarbejdere med et skrivebord har en affaldskurv ved deres bord med en affaldspose, så er der måske 100 affaldsposer i en virksomhed.

 

Se det praktiske aspekt

Hvis så rengøringsdamen skifter affaldsposen hver dag, så bliver det hurtigt til 240 poser til hver affaldsspand om året, så i alt ville virksomheden bruge 24.000 poser på et år for at medarbejderne kan komme af med deres affald. Selvom en enkelt pose eller en hel rulle affaldsposer ikke koster så meget, så kan det over nogle år godt betale sig at lede efter nogle poser, der er bare en smule billigere, for samlet set så vil virksomheden kunne spare en hel del. Og for medarbejderne har det ingen betydning, hvad deres pose i affaldsspanden koster. På nettet kan man hurtigt finde forskellige udbydere af kontorartikler, og derefter sammenligne de forskellige priser.

 

Vil du se mere om affaldsposer, så kig her

 

Få mere inspiration:

Med en glastavle kan du holde styr på opgaverne

Arkivskabe er også gode til hjemmets mange papirer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *