Sådan gør du dit hjem klar til fest

To piger skåler deres drinks

Har du planlagt en stor fest? Hvis invitationerne er sendt ud, og maden er bestilt, så er der ingen vej tilbage. Nu mangler du bare at gøre dig selv og dit hjem klar til fest. Her kan du få gode råd til én af disse ting – nemlig, hvordan du kan gøre dit hjem klar til gæsternes indtog.

Dagen inden: Hvad kan du gøre?

I dagen op til festen er der en del ting, du kan ordne. En af de første ting, du bør overveje at give dig i kast med, er rengøring. Det er hverken sjovt eller glamourøst, men det skal gøres. Vær især opmærksom på at gøre rent i de rum, hvor festen skal afholdes – du behøves derved ikke at gøre hverken køkkenskabe eller bagtrappen ren.
Et godt tip: Hvis du vil slippe for rengøringen, så hold festen udenfor i haven.

Hav styr på pynten og de finurlige detaljer

Når rengøringen er overstået, er det tid til at komme i gang med at pynte dit hjem. Du kan vælge pynt, som passer til enhver fest, eller du kan vælge pynt, der repræsentere et særligt tema, som afspejler din fest. Du kan for eksempel finde et stort udvalg af parykker på nettet, hvis du synes, at det vil sætte lidt ekstra gang i festen. Et udvalg af parykker eller sjove hatte er noget, som de fleste forbinder med nytår, men det kan sagtens bruges til alle slags fester.

Hvad skal der serveres?

Nu har du fået styr på rengøring og pynt – nu til maden. Du bør altid sørge for at servere lækker mad til dine gæster. Din primære overvejelse bør være denne: Skal jeg lave maden selv eller få den leveret? Den store fordel ved at lave det selv er, at du sparer penge. Den store fordel ved at få maden leveret er, at du slipper for at stå og svede i køkkenet hele dagen inden festen.

Hav styr på drikkevarerne

Drikkevarerne hører naturligvis til en fest. Du bør finde et bredt udvalg af drikkevarer, så der er noget for enhver smag. Sørg for at have:

  • Spiritus og sodavand til drinks
  • Øl (både almindelig og alkoholfri)
  • Vin
  • Juice, saft eller lignende
  • Vand

Hvis du har købt de ovenstående ting, er du sikker på, at der er noget lækkert at drikke til alle gæsterne.

Hold festen i live

Når du har fundet et udvalg af parykker, som gæsterne kan grine af, og når du har fodret dem med lækker mad og fyldt deres glas med farverige drinks, så håber du selvfølgeligt på, at festen forsætter. Men hvad kan du gøre for at holde festen i live?
Her får du to hurtige tips til, hvad du kan gøre.

  • Sørg for, at der er styr på playlisten

Hvis musikken er for kedelig, så bliver festen også kedelig. Sørg for at finde noget musik, der matcher dine gæster og deres musiksmag.

  • Lav nogle sjove selskabslege

Der findes et utal af selskabslege, som kan holde gang i festen. Forbered en eller to, så skal festen nok vare ved i mange timer.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *