Altandøre er ikke ligegyldige

Altaner stål (foto: minaltan.dk)
Altaner stål (foto: minaltan.dk)

Hvis du har besluttet dig for at få etbleret en altan, er der en del ting, du først skal tage stilling til. Først og fremmest er det en rigtig god beslutning, da de fleste mennesker får stor glæde af deres altan. En altan vil lynhurtigt blive dit nye yndlingsuderum i forlængelse med resten af hjemmet. Her kan du fordybe dig i en bog, slappe af og nyde udsigten. Især hvis du bor i lejlighed og ikke har en have, kan det være dejligt med en altan, hvor du alligevel har mulighed for at nyde frisk luft og en flot udsigt. Du skal selvfølgelig først tage stilling til altanens materiale, placering på husgavlen og hvilken dør, du foretrækker. Det er måske ikke noget, man lige tænker over, men der findes mange forskellige slags altandøre. Lav din research, før du bestemmer dig!

 

Der findes mange forskellige altandøre

Det er faktisk ikke helt ligegyldigt, hvilken altandør du vælger. Altandøre kan for eksempel være i aluminium, træ eller stål. Altandøren er faktisk det første man ser af altanen, når men står inde i hjemmet. Materialet skal derfor passe ind i resten af hjemmet. Du kan med fordel sørge for, at altandøren har lavenergiglas, så du ikke risikerer at alt varmen siver ud gennem døren. Derudover skal du tage stilling til, hvor stor altandøren skal være. Jo større den er, jo mere fylder den. Omvendt sikrer en stor altandør større lysindfald i hjemmet.

 

En stor altandør skaber større lysindfald

En altandør i glas skaber nemlig et flot lysindfald i hjemmet. Det kan være smart at have en altandør, der åbner ud af, så døren ikke fylder indendørs, når du går ud på altanen. Du kan også vælge en foldedør, der kan åbne døren helt op. På den måde går bolig og altan ud i et, og du får nærmest en følelse af at have en terrasse.

Find inspiration til altandøre med stil herinde

 

Læs også:

Bo bedre med en stålaltan

Altaner i stål er rammen for en solrig tilværelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *