Bliv oplyst om belysning til dit hjem

Oplev selv et passivhus (foto ltm.dk)

Er du ved at bygge nyt? Måske har du et nyt byggeprojekt i værks som omhandler et enkelt rum? Eller måske er du ved at bygge helt ny bolig, og er nu ved at begynde at overveje, hvilken belysning dine lokaler skal have? Det er også vigtigt at gøre sig grundige overvejelser, når det kommer til at indrette sit hjem med belysning. Dårlig belysning kan nemlig skjule dit velindrettede hjem eller give upraktiske problemer i hverdagen. Det er lige så ubeskriveligt frustrerende at arbejde ved et bord med dårlig belysning, som det er ubehageligt at sidde ved et bord med dårlige siddemuligheder. Og udover at det kan være svært at koncentrere sig i dårlig belysning, og at se hvad man laver, er det også usundt. At arbejde eller generelt at anstrenge sig i dårligt lys kan give problemer med hovedpine eller sågar migræner. Lyset skal bare være i orden! Så hvad gør man for at få ordentlig belysning? Her er et par tips.

Den rette belysning til det rette inde miljø

Når du vælger belysning til dit hjem, skal du selvfølgelig tænke over, hvilken funktion lyset skal have. Er det ment som varm belysning til hyggehjørnet i stuen, eller skal du have en stærk funktionsevne til køkkenet eller spisebordet? Der er mange forskellige belysningstyper at vælge imellem, og hvad du bør anskaffe dig afhænger helt enkelt af dine behov.

Hvis det er hyggebelysning til stuen, du er ude efter kan du vælge alt fra gulvlamper som kan stå i et hjørne og skabe et varmt skær som ikke draget meget fokus eller skær i øjnene. Det kan være behageligt at anvende omkring et TV-areal. Du kan også vælge en eller flere bordlamper. Det giver på samme måde som gulvlampen et mildt behageligt lys som ikke forstyrrer eller drager blikket. På den måde undgår du at overanstrenge øjnene, og derved slipper du for hovedpine.

Skal du bruge belysning som reelt kan oplyse eller endda fremvise, som for eksempel over et spisebord eller foran en bogreol eller billedsamling? Så bør du overveje LED spots på et skinnesystem. Xcen tilbyder sådanne skinnesystemer som giver kraftfuldt lys. Med LED spots har du mulighed for at bestemme belysningsretningen efter forgodtbefindende. Det kan være praktisk i mange øjemed.

Skift belysning efter behag

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal gå efter blidt, varmt lys eller stærke, veloplysende LED spots? Så kan du benytte dig af lyskontrol. Med et lyskontrolsystem får du mulighed for at skifte styrken på din belysning, lige som det passer dig. Du kan for eksempel få lysdæmpning gennem en app i din telefon. Så behøver du ikke engang rejse dig for at ændre belysningen i rummet. At belyse sit hjem har aldrig været lettere!

 

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *