Puden der passer til dig

Hvor meget ved du egentlig om din pude? Har du sat dig grundigt ind i pudens egenskaber, før du rev den ned fra hylden i Ikea? Ikke særlig meget, vel? Det er den generelle holdning i forhold til puder, vi ved ikke synderligt meget omkring produktet. Vi ved, at den er blød, og vi ligger vores hoved på den om natten. Det er jo også en passende mængde af information, vi behøver ikke vide så fandens meget mere, eller gør vi? For er vores hovedpude meget mere end et leje til vores hoved? Svaret er ja. Vores hovedpude er i virkeligheden en videnskab. Der er utrolig mange ting der spiller ind i forhold til, om det er en god eller dårlig pude. Du skal tage dine ergonomiske behov til overvejelse, du skal undersøge pudens åndbarhed samt en hel masse andre ting. Alle disse ting er med til at afgøre, om din pude er god eller ej.

ID-10058807

Så hvordan finder man den helt perfekte pude? Er det ikke en næsten umulig udfordring, man står overfor i den forbindelse? Nej tværtimod. Det er en relativ let proces, så fremt du blot benytter dig af visse pejlemærker. Disse pejlemærker vil jeg beskrive i denne artikel. Så hvis du vil finde den helt perfekte pude til dine behov, bør du blot læse videre.

Åndbarhed

På din færd for at finde den rigtige pude, møder du først begrebet åndbarhed.

Vi sveder alle sammen, når vi sover. Det er der ikke noget specielt ved. Men vi sveder altså også i forskellig grad. Derfor kan man få puder, dyner og madrasser der absorberer fugtigheden forskelligt. Hvis en pude absorberer meget fugt, siger man at puden har en høj åndbarhed.

Det er vigtigt at få en pude med en tilpas åndbarhed, for hvis ikke dette er tilfældet, ender man med en seng, der lugter ganske forfærdeligt. Man skal altså ind og overveje, hvor meget man sveder om natten, og derefter tilpasse sit valg af hovedpude til, hvor meget man sveder om natten. Det er altså rigtig vigtigt at pudens åndbarhed matcher dit svedforbrug om natten. Hvis man har det med at svede meget om natten, vil jeg anbefale en pude som for eksempel Dunlupillos Primium Coutour http://www.dunlopillo.dk/puder/.

Den er det man kalder selvventilerende, så hvis man problemer med at svede om natten, er denne pude helt klart at overveje.

Det ergonomiske aspekt

En anden ting man skal være opmærksom på, er ens fysiske tilstand. Hvis man døjer med fysiske skavanker i forhold til ryg og nakke, er dette en markant faktor i forhold til valg af hovedpude. Så skal man have det, man kalder en anatomisk pude. Det er en pude, der tager højde for din nakkes behov for understøttelse. Den sikrer, at din nakke bliver understøttet optimalt. Et eksempel på en anatomisk pude er Dunlopillos Premium pude(http://www.dunlopillo.dk/puder/), der tilbyder optimal støtte til nakken. Den har en grad af blødhed, der sikrer at puden former sig efter dit hoveds bevægelse i søvnen.
Så når du skal ud og købe dig en ny pude, skal du være opmærksom på dine ergonomiske behov og pudens åndbarhed. Så kan du ikke gå helt galt i byen.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *